Kära läsare,
 
Idag har varit en ovanligt aktiv dag för mig. Redan imorse (förmiddags) direkt efter frukost tog jag och Lucy en promenad tillsammans. Vi gick i ca 1,5-2 timmar utmed en liten flod/bäck i ett naturomårde i närheten. När vi umgås pratar vi en märklig blandning av engelska och kinesiska, eftersom vi båda vill öva på det vi är sämst på. Detta leder till att mycket blir sk "lost in translation". Även när jag pratar engelska och hon pratar kinesiska blir det rörigt; för vi är ungefär lika dåliga på att förstå den andras språk båda två... Under vår promenad försökte jag lära ut "Huvud, axlar, knä och tå" på engelska, med varierande framgång, och Lucy försökte lära mig en kinesisk vårsång. Det gick sådär, men jag tror nästan att jag minns den... Hehe.
 
Efter promenaden gick jag till Omeida, pluggade lite och sedan gjorde vi som var där jiaozi. Det verkar som att skolan har ett aldrig sinande förråd av jiaozideg (som köps färdigskuren i rundlar). Vi åt/lagade mat i kanske två timmar.. Sedan fick jag och Emma för oss att vi ville gå upp på TV-tower, som är ett berg typ mitt i stan. Ingen av oss hade varit upp där innan, och alla frågar ständigt om jag har varit där än. Så, vi gjorde slag i saken, och mha Neil som erbjöd sig att följa med och visa vägen, begav vi oss. Målet var att komma upp i tid för att se solnedgången, och eftersom att klockan hade hunnit bli halv 5 behövde vi ta det långa benet före.
 
 
Det tog oss ung 40-50 minuter att ta oss upp för de branta trapporna upp till toppen. Jag vet inte exakt hur högt berget är, men tillräckligt högt för att jag skulle märka hur ur form jag är. Det var en rätt tuff vandring faktisk, och Emma och Neil retade mig lite för de lufsande gångstil jag får när jag är trött. Helt tvärtemot den rätt goda hållning jag annars brukar ha.  Väl på toppen, när vi kunde se över hela staden, kändes det dock helt värt det.
 
 
Vi satt där uppe och pustade ut ett tag när vi väntade på att solen skulle gå ner. Vi hade tagit oss upp med kanske 30 min till godo.
 
 
Sådär glada var vi på toppen av berget! Vi klättrade upp på ett lågt hustak (som är till för att klättra upp på) och lapade i oss de sista solstrålarna innan skymningen.
 
 
De senaste två dagarna har varit varma, t-shirt väder i solen, men så fort solen går ner blir det kallt. än finns ingen värme i marken. Vad jag har hört ska det dock vara fint väder hela nästa vecka, så jag hoppar på fler dagar som idag.