Kära läsare,
 
Igår cycklade vi med skolan ut från stan till en liten strandremsa och grillade. Vi stötte på problem redan innan avfärd, hur skulle vi få med mat, grillkol, öl och galler när allt vi hade att packa på var tio cycklar och två mopeder? Det slutade med överlastade mopeder och en vandringsryggsäck full med öl. Kan vara värt att lägga till att kinesisk öl som standard kommer i halvlitersflaskor eller större... Cykelturen var intressant, trafiken här är verkligen annorlunda! Filkörning är liksom inget som finns, så länge du är på rätt sida mittrefugen. Alla är överallt, cyklar, bilar, mopeder, gångare, försäljningsvagnar osv i en enda röra. Det var faktiskt lite läskigt, men allt gick bra och vi kom fram till stranden. Eller, nja, vi parkerade cyklarna under ett träd på en gård och gick i typ 10-15 minuter på en lerig "väg" för att sedan klättra över en stenmur...
 
   Mitt färdmedel, kostade 5 yuan att hyra för en dag. Inga växlar och ingen fotbroms, men den rullade.
 
Väl framme slogs jag först av hur vacker platsen var. Sen var det dags att börja förbereda grillningen, vilket i Kina betyder, "sätt allt på grillpinnar!!" inkuderat gräslök. Det tog ett tag, men det tog också ett tag att få fart på grilleldarna så det tajmade ganska bra.
 
                                                                     Secret Beach
 
                 Grillpinnar. Vi åt inte upp all mat. Det var, som ni nog kan se, för mycket för 14 pers.
 
Det godaste jag åt var aubergine som grillats (faktiskt utan grillpinne) med gräslök, koriander, chilli, olja, salt och lite andra kryddor. Kycklingen blev också helt okej. Vi hade glömt penslar att applicera olja med på skolan, och jag fick då lära mig att aubergine som det skurits skåror i botten på funkar lika bra. Bara att doppa i olja (eller kryddor) och sedan dutta på det som grillas. :)
 
                                                      Auberginen nere till höger. Nomnom
 
   Vi fick också sällskap av dessa filurer. De var hungriga precis som vi och gick och betade runt oss.
 
Sen bröt vi upp, cyklade hem, såg på halva Rush Hour (sen dog wifit), drog till West Street och spelade dart. På cykelturerna fick jag också chansen att se mer av stan än vad jag gjort hittils. Jag har inte vågat gå runt så mycket själv pga mitt något opålitliga lokalsinne, men nu har jag fått en bättre överblick. Det känns att jag är i en liten stad. Eller, mindre är jag är van vid.
 
Bild jag tog på vägen hem när jag väntade på att några andra skulle komma ikapp mig så att de kunde visa vägen. Bergen är verkligen mycket närmare än vad jag trodde innan jag kom hit.